Zupa gulaszowa
sty 2021
Zupa gulaszowa jest sycąca i idealnie nadaje się na chłodne dni. Przepis i zdjęcie przesłał nam Mariusz.
ZUPA GULASZOWASkładniki
(na 5 porcji)
30 dag wołowiny
30 dag wieprzowiny
puszka kukurydzy
duża czerwona papryka
4 średnie ziemniaki
1-2 cebule
1 i 1/2 litra bulionu (może być z kostki)
2-3 łyżki mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżeczka łagodnej papryki ( ewentualnie odrobina ostrej papryki)
3-4 liście laurowe
pieprz, sól
Przygotowanie
Wołowinę należny pokroić w niedużą kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażoną wołowinę przerzucamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy około godziny na małym ogniu. Wieprzowinę też podsmażamy i dodajemy do wołowiny. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na złoto i dorzucamy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy listki laurowe i wszystko razem dusimy. Na 20 minut przed końcem gotowania dodajemy warzywa: pokrojone w dość drobną kostkę ziemniaki, paprykę i kukurydzę. Następnie należy doprawić zupę papryką w proszku, dodajemy koncentrat pomidorowy, a na końcu zagęszczamy mąką.
SMACZNEGO!
____________________________
PODZIEL SIĘ PRZEPISEM !
Jeśli mają Państwo ciekawe przepisy na ciasta, ale również inne przysmaki, zachęcamy do przesłania ich na adres kontakt@podlasie24.pl
0 komentarze