Blok promocyjny

drukuj Prześlij znajomemu zgłoś błąd archiwum Cofnij
util util util
foto

Przegląd wózków transportowych w gastronomii
2019-08-06 12:50:38 Artykuł czytany 285 razy


Wybór odpowiedniego wyposażenia w gastronomii nie jest najłatwiejszym zadaniem. Musisz wziąć pod uwagę wiele czynników, które na pierwszy rzut oka mogłyby być niewidoczne lub nie do końca istotne na sam początek. Oprócz kwestii nazwy restrauracji, jej wystroju, serwowanych potraw i motywu, musisz pomyśleć o wielu innych rzeczach. Jedną z nich jest wyposażenie samej kuchni, które może kosztować Cię nie tylko sporo pieniędzy, ale i nerwów, szczególnie, jeżeli nie jesteś doświadczony w temacie i nie wiesz, gdzie najlepiej znaleźć najbardziej pasującą ofertę. Wózek transportowy to must-have w wyposażeniu wielu kuchni, zatem jeśli szukasz dodatkowych powodów, dla jakich warto zainwestować w taki element wyposażenia, nie mogłeś trafić lepiej - przeczytaj nasz artykuł, powstały przy współpracy merytorycznej z ekspertami z Technica.pl



Wózki transportowe - jaki wybrać?

Rynek oferuje ogromne możliwości, jeśli chodzi o wybór wyposażenia kuchni i lokali gastronomicznych. Nie inaczej wygląda to, jeśli chodzi o ofertę samych wózków transportowych, które różnią się od siebie wyglądem, ceną, jakością czy wykorzystanym materiałem.

Ręczne wózki transportowe są jednym z najczęstszych wyborów właścicieli biznesów gastronomicznych. Są niewielkie, poręczne, mogą być wykorzystywane do wielu czynności, a do tego ich cena zazwyczaj nie odstrasza. Małe wózki transportowe można wykorzystywać do przetransportowania naczyń do zmywalni, podawania potraw szczególnie dla większych grup na sali restauracyjnej czy transportowania składników lub produktów w samej kuchni. Taki wózek może pełnić rolę pomocnika i wielu kucharzy oraz członków personelu kuchennego nie mogłoby się bez niego obejść, gdyż jest w stanie wyręczyć nas w wielu kwestiach.

Jednym z najważniejszych tematów, jakie warto poruszyć w temacie wyboru odpowiedniego wózka transportowego w gastronomii, jest dobór materiału użytego do jego wyprodukowania. Dlaczego sprawia to aż taką różnicę? Po pierwsze - elementem decydującym dla wielu właścicieli restauracji jest cena, która niestety może odzwierciedlać słabą jakość, niska cena może iść także w parze z kiepską jakością tworzywa sztucznego czy plastiku, wykorzystanego w danym wózku. Po drugie - w zależności od tego, jaki materiał został w tym celu wykorzystany, dany wózek może być idealnym rozwiązaniem na lata lub smutnym wspomnieniem zaledwie jednego sezonu. Pamiętajmy bowiem, że praca w kuchni nie jest pozbawiona dynamiki i szybkości, a personel często w pocie czoła pracuje nad przyrządzaniem i wydawaniem wielu potraw w jednym czasie. Niektóre wózki nie byłyby w stanie udźwignąć więcej niż kilka talerzy, podczas gdy takich kilka talerzy to codzienność w każdym biznesie restauracyjnym.

Wybór dobrego wózka nie należy do łatwych. Taki wózek musi odznaczać się kilkoma cechami: oprócz trwałości, jakości, ceny czy siły rekomendacji, warto zwrócić uwagę także na jego powierzchnię roboczą. Z jednej strony - dobrze dobrać wózek transportowy w gastronomii do powierzchni pomieszczenia, w którym będzie spędzał najwięcej czasu i będzie najbardziej eksploatowany. Z drugiej - taki wózek musi być wykorzystywany przez wiele osób i mogą na nim zostać przenoszone bardzo różne naczynia czy narzędzia, dlatego ta powierzchnia powinna być możliwie jak największa. Niektóre wózki wyposażone są w dodatkowe półki lub szufladki, które pozwalają na transport małych czy ostrych elementów. Inne, mają dodatkowe kółka dla lepszego prowadzenia. Podsumowując w kilku słowach - zdecydowanie jest z czego wybierać!
wykop

Obowiązek informacyjny dotyczący przetwarzania danych osobowych znajduje się na stronie http://radiopodlasie.pl/rodo.html

foto

Caritas dla niepełnosprawnych
2023-02-16 14:38:58 Kategoria:

Rozumiejąc potrzeby osób z niepełnosprawnością Caritas Diecezji Drohiczyńskiej od lutego 2010 r. prowadzi Diecezjalny Ośrodek Wsparcia dla Osób Niepełnosprawnych...

więcej »
foto

Serwer Dell T330 – nowoczesne rozwiązanie dla małych...
2023-02-16 12:21:10 Kategoria:

Sewer to niezawodne urządzenie powszechnie wykorzystywane w wielu firmach. Przede wszystkim sprzęt cechuje się wysoką wydajnością oraz gwarancją bezpieczeństwa...

więcej »
foto

Na jakie telewizory warto zwrócić uwagę?
2023-02-16 11:25:20 Kategoria:

Choć nie milkną dyskusję, jaki telewizor LED byłby najlepszy, czy może trafniejszym wyborem byłyby telewizory LCD, plazma czy też zaawansowane technologicznie modele....

więcej »
foto

Jak mierzyć postępy działań SEO?
2023-02-15 11:06:39 Kategoria:

SEO, czyli Search Engine Optimization (optymalizacja stron pod wyszukiwarki internetowe) jest to zestaw technik stosowanych do zwiększenia widoczności witryny internetowej w...

więcej »
foto

Na co zwrócić uwagę, kupując pościel?
2023-02-14 12:48:01 Kategoria:

Sypialnia jest tą częścią domu, w której szuka się relaksu i spokoju. Wchodząc do niej tuż przed snem, powinna dawać poczucie bezpieczeństwa i być oazą po nawet...

więcej »
foto

Dlaczego młodzi ludzie coraz częściej inwestują na...
2023-02-14 10:39:26 Kategoria:

Przyjrzymy się, jak wygląda inwestowanie w akcje. Jak przygotowują się do tego młodzi inwestorzy? Czy giełda jest dla każdego?

więcej »
foto

Jak zacząć przygodę z pływaniem?
2023-02-13 10:48:46 Kategoria:

Aktywność fizyczna jest niezbędna do zachowania zdrowia, jednak nie każda dyscyplina będzie odpowiednia dla wszystkich. Jedni z nas wolą sporty siłowe, inni spokojną...

więcej »
- 101,7fm / 106,0 fm - ONAIR


Zapraszamy na audycje:

foto

O tym się mówi... Poranna rozmowa na antenie KRP
2023-02-09 16:07:30 Kategoria:

Codziennie, od poniedziałku do piątku o godz. 8:12 polecamy "O tym się mówi..." poranną rozmowę w Katolickim Radiu Podlasie. Gośćmi Marcina Jabłkowskiego i Andrzeja...

więcej »


Co, gdzie, kiedy

w lewoKwiecień 2024w prawo
Pon Wt Śr Czw Pią So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Najnowsze Informacje