Składniki
3 jajka,
2/3 szklanki mąki,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki mleka
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao,
1 łyżeczka przyprawy do piernika/ korzennej
100 g rodzynek
100 gram orzechów włoskich
1 łyżka masła
Przygotowanie
Do miski wbijamy 3 jajka, dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao, przyprawę korzenną i mleko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy przy użyciu miksera lub łyżki. Do masy dodajemy sparzone orzechy i rodzynki, ponownie mieszamy.
Misę Multicookera REDMOND RMC-250E należy do połowy wysokości wysmarować masłem. Do tak przygotowanej misy wlewamy nasze ciasto. Zamykamy pokrywę multicookera, wybieramy opcję BAKE czas pieczenia 45 minut. Temperaturę urządzenie ustawia automatycznie. Kiedy ciasto się piecze możemy spokojnie wyjść do sklepu, oglądać telewizję czy prasować. Ciasto nie przypali się, a po upływie 45 minut urządzenie wyłączy się automatycznie.
Po 45 minutach ciasto jest gotowe, prezentuje się i smakuje doskonale.
SMACZNEGO!