Łuków: przedszkolaki poznawały pyszny i zdrowe produkty zbożowe
lis 2024
„Tygryski” z Przedszkola Miejskiego nr 6 w Łukowie wzięły udział w warsztatach edukacyjno-kulinarnych pod hasłem „Produkty zbożowe - pyszne i zdrowe”. Kiedy już dowiedziały się co jest dobre do jedzenia, same przygotowały kolorowe i apetyczne kanapki.
Edukacyjno-kulinarne warsztaty „Produkty zbożowe - pyszne i zdrowe” w Przedszkolu Miejskim nr 6 odbywały się 14 listopada. Wzięły w nim udział dzieci z grupy „Tygryski”. Zajęcia poprowadziły dietetyczki Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewy Sypnik-Pogorzelska. Jak czytamy w nadesłanej do nas relacji, najpierw dzieci poznały różne gatunki produktów zbożowych i ich wartości odżywcze oraz otrzymały wskazówki w zakresie zdrowego odżywiania. Następnie z wielkim zapałem wzięły się do pracy i zrobiły kolorowe i bardzo apetyczne kanapki, które chętnie zjadły. Były też kulki mocy w różnych kolorach i smakach, a na koniec kaszowo-owocowy koktajl. Było smacznie, kolorowo i zdrowo.Organizatorem kampanii promocyjno-edukacyjnej „Produkty zbożowe – pyszne i zdrowe!”: jest Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych.
Zobacz Galerię
informacja i zdjęcia: Przedszkole Miejskie nr 6 w Łukowie
0 komentarze