Poradniki

Le Cordon Bleu: Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze

Czytelnia Pon. 09.09.2024 19:31:25
09
wrz 2024

W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka.

• zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
• wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami
• dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
• zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa.



Wydawnictwo JEDNOŚĆ

0 komentarze

Podpisz komentarz. Wymagane od 5 do 100 znaków.
Wprowadź treść komentarza. Wymagane conajmniej 10 znaków.