Łuków

W szkole w Krynce odkrywano tajniki kuchni molekularnej

Region Pon. 09.06.2025 15:45:30
09
cze 2025

Przedszkolaki oraz uczniowie najmłodszych klas Zespołu Szkół w Krynce wzięli udział w warsztatach kuchni molekularnej. Pod okiem instruktora dzieci nie tylko degustowały, ale przede wszystkim samodzielnie tworzyły niezwykłe kulinarne kompozycje z wykorzystaniem ciekłego azotu i suchego lodu.

Zajęcia odbyły się 5 czerwca, a jedna z klas na ten dzień zamieniła się w prawdziwe laboratorium smaków i eksperymentów. Nie zabrakło spektakularnych efektów specjalnych – dymu, piany i magicznych przemian.

Jak podkreślają organizatorzy, warsztaty były doskonałą okazją do pokazania, jak nauka przenika do codziennego życia, a kuchnia może stać się miejscem pełnym niespodzianek, inspirującym do odkrywania świata.







Informacja i zdjęcia: ZS Krynka

Nasz reporter jest do państwa dyspozycji:
Anna Kupińska
+48.509310762

0 komentarze

Podpisz komentarz. Wymagane od 5 do 100 znaków.
Wprowadź treść komentarza. Wymagane conajmniej 10 znaków.